Monday, March 26, 2012

| diy | - Belt ribbon

Dnes som pri doobedňajšom upratovaní a triedení starších vecí našla jeden opasok, ktorý som mala na sebe 
možno tak pred 5 rokmi a už vtedy som vedela, že žiadne nohavice zdobiť nebude. No dnes som dostala akúsi tvorivú chuť a tak som ho využila. Mám tu pre vás jednoduchý návod, síce by ste to určite zvládli aj bez neho, keby náhodou, môžte mrknúť :). Ide o mašličky, buď také tie maličké, tie sú vážne jednoduché, ja som ich použila ako "zakladače" do knižky, myslím, že je to praktické ale aj to vyzerá veľmi sympaticky. 
Nepotrebuje žiadne extra pomôcky, stačí teda ten opasok, najlepšie je taký, ktorý nie je ani veľmi mäkký, no ani tvrdý, aby sa vám s ním dalo dobre pracovať. Nastrihajte si z neho pásiky, ten malý je na malé mašličky, na väčšie potrebujete dlhší kus. Ďalej pohľadajte nejakú stužku, rôzne farby, ja som iné okrem týchto nenašla, inak by som určite použila skôr nejakú tyrkysovú, asi budem musieť skočiť do nejakej galantérky. A kto sa chystá na tú veľkú mašľu, bude potrebovať aj ihlu a niť, vo farbe opasku ;).
 Takže maličké sú vážne jednoduché, stačí odstrihnúť malý pásik a stredom previazať stužku, čo najpevnejšie, ako to pôjde. Ak ju chcete využiť ako záložku do knihy, zozadu na ňu pripevnite cez stužky sponu, ak by vám dobre nedržala, kľudne použite špendlík. Veď človek, pomôž si :).
Na tú väčšiu mašľu mám teda "podrobnejší" návod: Pás, samozrejme väčší, ale to uvidíte sami, keď si to prirovnáte, oba kraje priložíte zozadu k stredu a zošijete. Mašľu poriadne stlačíte, dajte ale pozor, aby ste neporušili to šitie ;) a previažete nasilno stuhou. Nakoniec som ju dozdobila ešte červenou gombičkou, je len na vás, čo použite na ozdobu. 
A takto to vyzerá "naostro", pripnutá na sako ;).

Máte radi DIY články? Chcete, aby som vám podobné tomuto písala častejšie? Ak máte nejaký tip, napíšte mi do komentárov :).
Sue




12 comments:

  1. vyzerá to krásne. aj s tým gombíkom :)
    niki1510@azet.sk

    ReplyDelete
  2. tak to se ti moc povedlo, jsi šikovná!:)

    ReplyDelete
  3. Jeej, to je dobrý nápad :)

    ReplyDelete
  4. super nápad, vypadá to dobře :))

    ReplyDelete
  5. rada sa zapojím,je to krásne podarené :)
    lizzy-fashion@centrum.sk

    ReplyDelete
  6. je to krásne a hlane obdivujem tvoju kreatívnosť, že ťa to vôbec napadlo :)
    lola181@centrum.sk

    ReplyDelete
  7. Wow ta mašlička jako záložka do knížky je dokonalá. Přidávám si to na svůj list, co vytvořit :) Díky za inspiraci.

    Marti
    http://inspiruj.me

    ReplyDelete

Thank you for every lovely comment! ♥