Wednesday, March 09, 2016

|FOOD| RECIPE: MUFFINS

Ahojte!
Síce sa nám ten náš kedysi malý blogový svet v posledných rokoch poriadne rozrástol, každý blog je pre mňa stále niečím iný, originálny, typický. Možno je to dizajnom, možno osobitým štýlom písania, samotnou osobnosťou autora, možno rubrikami, témami či typickými článkami. U mňa ste si tiež už možno zvykli na témy, ktorým sa venujem väčšinou, ale stále premýšľam nad tým, čo nové by vás mohlo zaujímať a čím vám blog zatraktívniť. Aj preto som sa pri včerajšom pečení rozhodla, že môžem postup nafotiť a pripraviť pre zmenu takýto typ článku - recept na jednoduché a rýchle muffiny, ktoré zvládne každý. ;) Máte chuť na niečo sladké, doma základné suroviny a pol hodinku času? Tak poďme na to!
Budete potrebovať (pri množstve ingrediencií nepotrebujete ani kuchynskú váhu, stačí vám obyčajný pohár - ja som použila 150ml):
 > 2 poháre polohrubej múky,
 > 1 pohár práškového cukru,
 > 1 prášok do pečiva,
 > 1 vanilkový cukor,
 > 2 vajíčka,
 > 1 pohár mlieka,
 > 3/4 pohára oleja,
 > a samozrejme košíčky - najskôr som použila papierové, ale pokiaľ máte doma silikónové, určite použite skôr tie. :) Všetky ingrediencie spolu poriadne premiešajte a môžte do cesta pridať aj kúsky čokolády, rôzne posýpky, kakao, kokos alebo čokoľvek iné, čo máte radi. Ja som si vybrala farebnú posýpku a čoko, yum!
Naplnené košíčky poukladajte na plech a vložte do rúry. S teplotou vám veľmi neporadím (sama som s tým trochu bojovala, pretože som v novom byte piekla prvýkrát) a veľa závisí práve od typu rúry. Stačí, ak si ich po 10 minútach skontrolujete a sami uvidíte, či sú už zvrchu zlatisté alebo ešte zopár minút potrebujú. Po vybratí z rúry nechajte muffiny vychladnúť, môžte ich ešte dozdobiť a podávať. Dobrú chuť! 
Ak ste recept vyskúšali, dajte mi vedieť, či sa muffiny podarili a či vám chutili! :) 

6 comments:

  1. povedly se ti :) jen to drobení, nebo ozdoby bych nemusela, je to sice malé, ale nechutná mi to :D

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  2. Máme novou troubu, tak budu muset vyzkoušet! :-)

    ReplyDelete
  3. hezké :) Já miluju muffiny těma se nedá nikdy nic zkazit:) chutnají mi na milion způsobů třeba makové nebo ovocné boruvkové, s merunkama:))
    www.andreykab.blogspot.cz

    ReplyDelete
  4. mňam, muffiny mám veľmi rada, ale ja osobne ich robím zo špaldovej múky :)
    Jane´s World

    ReplyDelete

Thank you for every lovely comment! ♥