Friday, January 08, 2016

│WISHLIST│ NEW HOME

Uvedomila som si, že som typ človeka, ktorý má v hlave neustále nejaký ten imaginárny wishlist. Denne mi napadajú veci, oblečenie, doplnky alebo aj domáce potreby, ktoré "nutne" potrebujem alebo proste len chcem. V obchodoch by som dokázala stráviť hodinu len prechádzaním sa medzi regálmi a prezeraní si vecí, ktoré sa vynímajú na policiach. A najradšej mám obchody s nábytkom, bytovými doplnkami a dekoráciami. Teraz si robím takéto "exkurzie" ešte oveľa častejšie, pretože sa o mesiac s priateľom sťahujeme, jupí jé! :) A keď už snívanie o novom bývaní nie je len snívaním, aj imaginárnemu wishlistu som dala vizuálnu podobu a vy si ho môžete dnes pozrieť. 
     Už mesiace snívam o veľkom masívnom zrkadle, no v terajšej izbe by som ho popravde nemala kam postaviť. Všetko má svoje miesto a už tak je ho tam málo, preto som si povedala, že ak sa niekedy budem sťahovať, takéto zrkadlo v novej izbe nesmie chýbať! Konkrétne toto nájdete v jysku, a ak po podobnom túžite, určite využite ich zľavy (ktoré trvajú myslím do 20. januára). Ja si po toto bežím cez víkend! :) 
     Sviečok nájdete v mojej izbe veľa. Rôzne vône, zapálené aj tie, ktoré slúžia len na dekoráciu. Najmä počas zimy, keď sa skoro stmieva je pre mňa úplný relax, prísť domov, prezliecť sa do mäkkučkého pyžamka, zachumlať sa pod deku, pustiť si nejaký seriál či sa začítať do knižky a k tomu samozrejme zapáliť sviečku. Celú izbu krásne rozvonia a navyše vytvorí príjemnú atmosféru. <3 A keď už spomínam tú domácu pohodičku, nezabudnite si k tomu uvariť aj čajík! Síce milujem rôzne kaviarne a čajovne, najradšej si vychutnám šálku horúceho čaju, kávy či kakaa doma. A z rozkošného hrnčeka chutí ešte lepšie, no nie? :)
     Mám rada poriadok, čistý priestor, kde mám síce všetko po ruke ale každá vec má svoje miesto a aj keď náhodou nestíhate, máte možnosť veci niekam hodiť, odložiť - najlepšie do krabice či košíka, ktorý sa dá zakryť a v miestnosti tak na prvý pohľad zostane poriadok. :) Čo podľa vás ešte dokáže zútulniť izbu? Ak hovoríme o obývačke či spálni, podľa mňa sú to jednoznačne vankúše. Raz určite budem mať veľkú pohovku s triliónom vankúšov - rôznych farieb, vzorov, materiálov, ale aj tak musia spolu určitým spôsobom všetky ladiť a vytvoriť pekné kombo. Úplne som si zamilovala tieto "zlaté" z koláže a tiež zbožňujem všetky chlpaté rozkošnosti, čo o mne vie dobre aj sestra, od ktorej som si jeden chlpatý vankúš našla pod vianočným stromčekom. :)
     Stolnú lampu beriem skôr ako nutnosť než len ako dekoráciu, ale prečo nevybrať takú, ktorá sa bude do izby hodiť a bude vyzerať skvelo? Veľmi sa mi páčia lampy v industriálnom štýle, ale zatiaľ sa mi nepodarilo žiadnu za rozumnú cenu zohnať, takže si asi nakoniec vyberiem len nejakú jednoduchú podobnú tej z koláže, ktorá je z Ikea.
     A nakoniec nemôžem vynechať kvety. Ako hovorí Zoella, kvety robia dom domovom. A s tým určite súhlasím, pretože bez nich je priestor taký príliš čistý, prázdny a celkovo vytvoria naozaj inú atmosféru. Čo myslíte vy? Ja si zatiaľ plánujem kúpiť aspoň rastlinku aloe vera, ktorá je vraj jednoduchá na pestovanie, pretože sa väčšinou stane, že mi kvety dlho nevydržia. 

Páčili by sa vám príspevky o bývaní, inšpiráciách a dekoráciách častejšie? A čo hovoríte na môj výber? Dajte mi vedieť do komentárov!

10 comments:

  1. Ochh poznám to veľmi dobre, od nového roka mám spísaný nákupný wishlist na papieri, aby mi nič neuniklo, tak som zvedavá čo z toho si aj v reale kúpim :D

    ReplyDelete
  2. Nádherné vecičky ! Také zrkadlo som vždy chcela a konečne som ho našla v Ikei ! :))
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  3. Tak nové vecu do domu alebo bytu sa vždy hodia a skvele zútulnia miestnosť! A zrkadlo by sa mi zišlo!
    Pozývam ťa na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    ReplyDelete
  4. takové wishlisty do domácnosti si v hlavě dělám taky a nejhorší je, když mají něco nového za oblečení v Pepcu a já tam jdu a vidím ty všechny dekorativní talíře, hrníčky a koberečky, to jsou pak představy... :)

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  5. První lampičku Ikea mám, ta je super! A to zrcadlo je krásné :)

    ReplyDelete
  6. Máš hrozně super vkus, tenhle styl se mi taky moc líbí a tu lampičku mám :))
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  7. Som rada, že nie som sama, ktorá si v hlave neustále robí kadejaké wishlisty :D
    A z tohto by som brala hneď všetko ♥
    BEELIEVIN

    ReplyDelete
  8. Krásne vecičky! Milujem dizajnové inšpirácie :)

    ReplyDelete

Thank you for every lovely comment! ♥