Tuesday, November 17, 2015

│INSPIRATION│CHRISTMAS PRESENTS

Keď sa pýtam ľudí okolo seba niečo ohľadom vianočných darčekov, väčšinou dostanem odpoveď, že to ešte neriešia, že je ešte priskoro alebo že nakúpia darčeky až pár dní pred Vianocami. Ja nakupovanie darčekov milujem - či už tých vianočných, narodeninových, meninových a ešte radšej darčeky vyrábam (možno pre vás tento rok pripravím aj článok o diy inšpiráciách na darčeky). Preto nad nimi rozmýšľam už asi mesiac, zapisujem si všetky veci, o ktorých moji blízki alebo priatelia hovoria, že sa im páčia, a robím si zoznam, čo všetko musím do Vianoc zohnať alebo vyrobiť. Teraz, keď mám pár dní voľno, som sa rozhodla popreklikávať aj e-shopy a pohľadať niečo pekné, zaujímavé, čo by sa mohlo mojim blízkym a priateľom páčiť. Na webe Esprit som našla veľa takýchto kúskov a vyskladala som pre vás z nich tento článok - dúfam, že niekoho moje tipy zaujmú a možno mu pomôžu pri výbere vianočných darčekov. :) 
PRE ŇU (kamarátku/sestru/maminu/babičku/tetu/priateľku)
Darčeky pre ženy sa kupujú jednoznačne ľahšie ako pre mužov, to mi musíte dať za pravdu. Aspoň ja s tým nemám nikdy problém a vždy nájdem niečo, čo dotyčnú poteší. :) 
1 Oblečenie - ktorá žena sa nepoteší novému tričku/svetríku/košeli či pyžamu? Pokiaľ viete odhadnúť vkus a hlavne veľkosť, určite nebude problém nájsť nejaký pekný kúsok - obchody aj e-shopy hýria farbami, rôznymi vzormi, štýlmi a strihmi. 
2 Kozmetika - parfém, toaletná voda, telové mlieko, ale ani kozmetická taštička žiadnej ženy asi nikdy nebude plná. Aspoň ja si teda vždy dokážem nájsť odtieň rúžu či laku na nechty, ktorý ešte nemám, alebo voňavku, ktorá vonia lepšie ako tá, ktorá je momentálne mojou obľúbenou. 
3 Šperky - myslím, že táto položka nepotrebuje komentár - nie nadarmo sa hovorí, že ženy sú ako straky a idú za tým, čo sa blyští. Aj ak náramky či prstene nenosia denne, určite si nájdu vhodnú príležitosť, kam si nejaký pekný doplnok vziať. :)
4 Hodinky - hodinky sú klasika, ktorá tu bude vždy, pekné a kvalitné sa v jej šperkovnici určite nestratia. 
5 Hrnček - kto si rád nedopraje počas chladných zimných dní horúci čaj či čokoládu? A viete o tom, že z pekného hrnčeka chutí ešte lepšie? :) Ja som na nich tak trochu závislák a už mám doma veľkú zbierku - a ďalšiemu by som sa určite tiež veľmi potešila! :) 
6 Ponožky - ponožky sú jedným z darčekov, ktoré u nás doma žiadne Vianoce nechýbajú. Je to darček, ktorý sa zíde, a navyše sa už dajú nájsť aj v rôznych motívoch a vzoroch, takže ani takýmto klasickým darčekom s nejakou vtipnou potlačou nič nepokazíte. 
7 Doplnky do bytu/domu - deka s vianočným motívom, pekný vankúš, zaujímavá váza, sviečka či svietnik. Hlavne tí, ktorí si zariaďujú nový bytík či dom, sa takémuto typu darčekov určite potešia. 



PRE NEHO (kamaráta/brata/ocina/dedka/strýka/priateľa)
1 Kozmetika - to je taká moja "záchrana", čo sa darčekov pre mužov týka. Voda po holení, sprej či toaletná voda, to sú veci, ktoré muž využije a určite neodloží do skrine. 
2 Oblečenie - oblečenie väčšinou kupujem len priateľovi alebo bratovi, u ktorých som si istá veľkosťou a tým, že sa im daný kúsok bude páčiť a sadne im. Kedysi mi robilo trochu problém, zohnať pekný kúsok, no v poslednej dobe vidím všade kopu krásnych pánskych vecí a čudujem sa, ako sa niektorí muži sťažujú, že nemajú taký dobrý výber ako ženy. :)
3 Doplnky - šál, čiapka či rukavice. Praktické kúsky, ktoré počas zimy využijú - pre starších sa dajú zohnať v klasických neutrálnych vzoroch a farbách, pre mladších sa nájdu aj rôzne vzory, zaujímavá potlač aj farby. 
4 Kravata - elegantnejším mužom, ktorí často nosia saká či len košele, sa kvalitná kravata určite zíde. 
5 Šperky - nepoznám veľa mužov, ktorí obľubujú nosenie šperkov, ale ak sa taký nájde, môžte ho potešiť práve nejakým takýmto kúskom. 
6 Peňaženka - kvalitnú koženú peňaženku využije každý muž. Myslím, že sa do nej oplatí investovať, predsa len je to vec, ktorú používame denne a ukazujeme ju na každom rohu. 
7 Hodinky - ako som už spomínala vyššie, hodinky sú klasika, ktorá neomrzí. 
8 Spodné prádlo - a to je ďalšia klasika, aj keď v inom slova zmysle. Ak už naozaj neviete, čo kúpiť, minimálne rodinní príslušníci alebo priateľ sa takémuto praktickému darčeku určite poteší. :) 

Čo hovoríte na môj výber? A ako ste na tom s nakupovaním darčekov vy? Tiež si už robíte zoznamy alebo to nechávate na neskôr? :)

10 comments:

  1. Moc hezký článek.:) Už se těším na nakupování dárečků, už bych mohla začít!

    ReplyDelete
  2. Supee tipy na nákup:))...a tvoj wishlist je super, všetko je naozaj použiteľné, ja už mám darčeky skoro pokupované, nerada to nechávam na poslednú chvíľu!
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Krásný článek, moc se mi líbí všechny dárky a naladila jsi mě na plánování! :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  4. Super inspirace, vše bych si nechala líbit! :)
    Denisse Beauty

    ReplyDelete
  5. Skvělý výběr dárků! Já jsem ještě nakupovat nezačala, ale alespoň už mám rozmyšlené, co bych komu chtěla dát. Všechno jsem si zapsala, abych na to potom nezapomněla a na nakupování už se hrozně těším! :)
    Diary of a Girly Things

    ReplyDelete
  6. skvelý článok ! :) presne takéto tipy na darčeky sa vždy zídu :)

    ReplyDelete
  7. Úplne skvelý výber, z týchto darčekov by ma potešili ešte aj pánske! :D naj tipy aké som doteraz videla :)

    ReplyDelete
  8. pre všetkých mam kupene len pre svoju dceru ne :D , dnes večer ideme pobaliť darčeky pre ostatných možno ked sa poprechadzam po hrackarstve zajtra tak mi nieco padne do oka :D

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    ReplyDelete
  9. Tvoj výber je dosť podobný ako môj. :) ja som tento rok darčeky nakúpila v predstihu, za čo som sama sebe vďačná a ďakujem si ešte aj teraz, po Vianociach. :D

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    ReplyDelete

Thank you for every lovely comment! ♥