Sunday, June 09, 2013

|tip| Ebay

Konečne mám pre vás sľúbený článok s tipmi na Ebay, o ktorý ste si sami písali. Ebay som začala používam asi pol roka dozadu, možno ani to nie, takže nie som žiaden expert, ale každému, kto má nejaký problém a budem mu vedieť pomôcť, rada pomôžem :). 
Úplným základom je teda založenie PayPal účtu, teda vlastne úplne úplným základom je mať bežný účet v banke, ale to je logické no :). To, čo Paypal vlastne je, si môže každý prečítať tu, ale tak jednoducho povedané, je to vlastne bezpečný účet, na ktorý si buď budete posielať peniaze z vlastného bankového účtu, alebo v prípade, že si ho prepojíte s kartou, peniaze sa vám budú samé automaticky strhávať. Obchodníci na Ebay neprijímajú iný druh platby než cez Paypal. Myslím, že registráciu každý z vás určite zvládne, ak by ste niečomu nerozumeli, napíšte. 

Ďalšou vecou je samozrejme registrácia na Ebay, ktorá tiež zahŕňa pár krokov a nie je na tom nič zložité. Ak ste to zvládli, môžte sa začať prehrabávať tými tisíckami kúskov, ktoré ebay ponúka, a vyberať, čo sa vám zapáči :). Vyhľadávanie si môžte samozrejme uľahčiť, vymedziť si rôzne parametre, podľa ktorých chcete vyhľadávať, či už podľa ceny, či to budú aukcie alebo klasický predaj hneď, alebo veci nové či použité:
Ak napriek tomuto neviete nájsť "to pravé", mám pre vás pár tipov na veci, ktoré mám odskúšané a môžem vám ich odporúčiť. Naposledy som objednávala túto sukňu, ktorú ste mohli vidieť v minulom outfitovom príspevku. Je veľmi pohodlná, elastická, akurát ju budete musieť zbaviť toho zápachu, ktorým včšinou oblečenie z Číny páchne. Ak ste už niekedy objednávali, tak určite máte skúsenosti, takže sa nebojte, nie je to nič neobvyklé ;). A ako tak pozerám, majú už na výber menej farieb, tak sa poponáhľajte. Za necelé 3€ sa určite oplatí!
Oblečenia som veľa nenakúpila, ale mám vyhliadnutých pár veci: z šiat napríklad tieto krásne asymetrické, krajkované, krajkované šortky sa tiež určite veľa z vás zapáčia, ak nie tak možno kvetované na leto ideálne a k nim pohodlné tričko a slnečné okuliare tu alebo tu!  
Tiež ste mohli vidieť v tomto príspevku stojan na náušnice, s ktorým som tiež spokojná. Je to skvelá vecička, ak máte kopu náušníc a nechce sa vám nimi vždy prehrabávať v nejakej šperkovnici. Na stojane môžte vidieť náušnice s krížom ku ktorým bol aj náramok (ak ste milovníkmi krížov, peknú lacnú bižu nájdete aj tu či tu, no tie som zatiaľ neobjednávala) napríklad z tohto príspevku, tiež vysiace statement  náušnice. Čo sa týka hodiniek, tie sa mi vždy podarilo uloviť v aukciách, o ktorých vám tiež raz napíšem,ak chcete :). Nejaké som si ale vyhliadla napríklad aj tu alebo tu. A ak zháňate napríklad Hair cuff, pozrite sa sem či sem

Všetky vaše nákupy si môžte skontrolovať v okienku "Purchase history", kde vidíte, či ste za konkrétnu vec už zaplatili, či vám už bola odoslaná a ak vám prišla v poriadku máte možnosť odmeniť predávajúceho pozitívnym feedbackom.

Tak na začiatok vám to snáď postačí a ak máte vy skúsenosti s niektorými kúskami, dajte mi určite tipy! A ak vám je čokoľvek nejasné, pýtajte sa :).

8 comments:

  1. už dlouho se odhodlávám k tomu, abych si založila paypal a začala nakupovat na ebay, ale já tomu prostě pořád nevěřím, snad se někdy odhodlám! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja som na tom bola podobne, ale zatiaľ mám len dobré skúsenosti, tak do toho určite choď :)

      Delete
  2. Tak týmto článkom si mi dosť pomohla :) Pretože ja sa tam neviem veľmi zorientovať :D :)

    ReplyDelete
  3. super článok! :) veľmi nápomocný

    ReplyDelete
  4. ebaaay♥ kradoš mojích financií:D

    ReplyDelete
  5. za tenhle článek hrozně moc děkuju :)) už strašně dlouho se odhodlávám k tomu, abych na něm začala nakupovat, ale mám takový...zvláštní strach, nevím :D :/

    ReplyDelete

Thank you for every lovely comment! ♥