Sunday, April 14, 2013

|beauty| Testovanie vzoriek

Nazbieralo sa mi doma pár vzoriek, ktoré už nejakú dobu testujem a tak vám dnes o nich niečo málo napíšem. Veľmi na testovanie pleťovej kozmetiky nie som, moja pleť je totiž fakt zvláštna a neviem, čo od nej môžem očakávať a robí si čo chce, takže nemôžem napríklad nejaké krémy na akné z malej vzorky hodnotiť veľmi objektívne. 
 Začnem vzorkami od Biodermy, ktoré som dostala myslím za registráciu na ich webe, na čo som aj zabudla a tak ma balíček celkom prekvapil. V puzdre na mňa čakali tri vzorky z rady Sébium na zmiešanú a mastnú pleť, Gel Moussant, o ktorom som vám písala už v článku dávnejšie, ďalej novinka Sébium Global, ktorá by mala obmedzovať nadmernú tvorbu kožného mazu, vyhladiť a zjemniť pleť, a  Pore Refiner, sérum na okamžité stiahnutie kožných pórov a tiež by mal zjemniť a skrášliť pleť. Ja som z touto radou od Biodermy celkom spokojná, ale samozrejme sa žiadne zázraky nekonajú a mám dosť problém s tým, že síce obmedzuje nadmernú tvorbu mazu, ale myslím, že zas až moc, pretože pleť mám po použití produktov strašne vysušenú a za to dávam Bioderme mínus.
Produkty Vichy Liftactiv a tiež vzorky krémikov od Avene som dostala na vyskúšanie z webu parfums.sk, no nerada na svoju pleť používam krémy určené na vrásky a podobné veci, pretože si myslím, že v takomto veku to ešte nepotrebujem. No veľmi sa mi zapáčila jemná príjemná vôňa, pleť je po nanesení naozaj hladšia a jemnejšia, je určený pre všetky typy pleti. Tiež by som rada spomenula aj toto jemné odličovacie gélové mlieko od Vichy, ktorých vzorky som si priniesla z lekárne a veľmi sa mi zapáčilo. Skvele vonia a pleť jemne čistí, je po odlíčení krásne jemná a na rozdiel od produktov od Biodermy, síce pleť zmatňuje ale nemám po ňom vôbec pocit, že by bola vysušená, práve naopak! Takže za mňa určite áno :). 
Vzorky od Avene ja veľmi posúdiť neviem, pretože jeden - Avene Antirougeurs - je určený na pleť so sklonom k začervenaniu, a keďže ja takýto problém našťastie nemám, neviem vám povedať, či naozaj funguje. Krém by mal pleť hydratovať, chrániť, znižovať začervenanie a zároveň pôsobiť aj ako prevencia. Je hypoalergénny a nekomedogénny. Druhý krém Cold Cream je určený na citlivú suchú pokožku, ktorú vyživuje a upokojuje. Možno si spomínate, keď som vám v tomto článku ukazovala, že som si kúpila produkty Avene, ktoré momentálne používam na pleť, no ide o radu na zmiešanú pleť so sklonom k akné, a som veľmi spokojná. Takže ja vám určite kozmetiku Avene odporúčam vyskúšať, ak máte nejaký so spomínaných problémov ;).

Používate niektoré z týchto produktov alebo máte iných obľúbencov? 

8 comments:

  1. Biodermu taky zkouším, ale vůbec mi třeba nevysušila pleť mám stejné produkty :D

    ReplyDelete
  2. biodermu skúšam aj ja a neviem, nepríde mi to zázrak za tie ich zabité ceny.. :/

    ReplyDelete
  3. vichy je fantastická značka :))

    ReplyDelete
  4. Mne tiež došla bioderma a úplne super po dvoch dňoch, práveže mne zjemňuje dosť ksicht a uvažujem že si ju aj zadovážim :)

    ReplyDelete
  5. Tiež mám tú biodermu, a podľa mňa nevysušuje, len pleť napne. Ja mám problémovú pleť, a výrazne sa mi po tých 3 dňoch, čo ju používam zlepšila, tiež rozmýšľam že do nej pôjdem. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ono je to asi dosť individuálne, ako píšem, moja pleť je tajomstvo a ten gél mi ju veľmi vysušuje, neviem, čím to je. Ale je fajn, že niekomu aj vyhovuje :)

      Delete
  6. Global uplne miluju <3 Psala jsem na nej i recenzi :)

    ReplyDelete
  7. vzorky bioderma mam tiez taksa chystam na skusanie :)

    ReplyDelete

Thank you for every lovely comment! ♥