Saturday, March 26, 2016

|DIY| MARBLE HOME OFFICE DESK

Ahojte!
Ako sa máte? Oddychujete a užívate si voľno? Alebo pracujete, učíte sa a píšete bakalárku/diplomovku/čokoľvek? Tak či onak, dúfam, že máte krásny víkend a som rada, že ste si dnes prišli prečítať aj môj článok. :) Tí, ktorí ma sledujete aj na instagrame, ste už dostali malý veľký spoiler o tom, do akého DIY projektu som sa pustila. Tí, ktorí neviete o čo ide, čítajte ďalej...
Hneď ako som sa nasťahovala do nového bytu, prepla som na vyhľadávací mód čo sa nábytku a doplnkov do domácnosi týka. Mala som jasnú predstavu, ktorú som síce musela trochu upraviť, pretože s drahým máme celkom odlišný vkus, a tak sme obaja museli spraviť niekoľko kompromisov, no moja strana spálne (tá podľa neho "škaredá biela", ha) vyzerá tak, ako som si ju predstavovala. Zatiaľ nie je úplne hotová, no postupne si dokupujem vysnívané kúsky ako napríklad veľké zrkadlo so zlatým rámom, biele prútené košíčky a aj pracovný stôl s mramorovou doskou. Mala som v tom od začiatku jasno, chcela som, aby bol jednoduchý so štyrmi nožičkami, biely, veľkostne taký akurát a aby mal dosku s mramorovým vzorom. Hľadala som a hľadala, ale márne - všetky boli buď veľké, malé, široké, tmavé alebo drahé. A tak som si povedala, že si ten svoj ideálny vyrobím, jeden deň sme sa vybrali do Obi, kde som si kúpila drevotrieskovú dosku s rozmermi, aké som chcela - majú ich tam naozaj kadejaké a pokiaľ nenájdete ten váš, kľudne vám ju zadarmo narežú. Narezať som si nechala nožičky z jedného dlhého dreveného piliera a keďže boli hnedé, natrela som ich na bielo. 
Drahý mi všetko pomohol namerať a navŕtal mi šróby, no verím, že sa tu nájdu aj šikovnejšie žienky, ktoré si dokážu poradiť bez pomoci chlapa. :) Pokiaľ vám diery po šróboch zostanú hlbšie, jednoducho ich zatrite tmelom, a pokiaľ ho momentálne doma nemáte, ako napríklad ja, môžte použiť jednoduchý trik - stačí zmiešať múku s vodou a po zatvrdnutí má skoro rovnaký efekt. Posledným krokom bolo nalepenie mramorovej fólie, ku ktorej už nepotrebujete žiadne lepidlo, pretože ide o samolepiacu fóliu a navyše sa dá kúpiť v rôznych vzoroch, farbách a šírkach, takže si určite vyberie každý. Tejto časti som sa trochu bála, ale pokiaľ ju budete nalepovať pomaly a opatrne, nezostanú vám pod ňou žiadne veľké bublinky. Všetko nakoniec dopadlo tak, ako malo a ja sa vytešujem z nového pracovného stola, ktorý ma dokopy vyšiel ani nie na 15 eur. Pokiaľ teda tiež hľadáte ten svoj vysnívaný márne, vyrobte si ho sami. :)
K stolíku som pridala aj starú bielu stoličku, ktorá nám strašila v kuchyni, odstrihla som nevkusný poťah a namiesto neho na ňu položila chlpatý vankúš z Jysku, ktorý teraz slúži ako skvelý podsedák. 
Ako sa vám môj malý DIY pracovný kútik páči? Teším sa na vaše komentáre! 

11 comments:

  1. Měla bych psát něco do školy, ale to se mi nechce a nakonec peču svého prvního beránka. Instagram nesleduji, takže jsem překvapená, co děláš. Moc se mi to líbí, je to dobrý nápad a hlavně to dobře vypadá.
    Somethingbykatep

    ReplyDelete
  2. Vyzerá super:) skvelý nápad♡
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/02/velkonocna-giveaway.html?m=1

    ReplyDelete
  3. jednoducho wau :) vyzerá to krásne a jednoducho :)
    Čuks

    ReplyDelete
  4. super to vyzerá, naozaj vydarené :)

    ReplyDelete
  5. great work! :)


    www.pinklemonincrystal.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Marvelous Designer Ethnic Collection Online Designer Anarkali Salwar Suits
    Designer Sarees Supplier | Wholesale Dress Material

    ReplyDelete
  7. Trendy Collection...!!!
    Traditional Designer Ethnic Collection Online Designer Anarkali Salwar Suits | Wholesale Dress Material

    ReplyDelete
  8. Designer Trendy Collection...

    Also visit :> Indian Fantastic Designer Ethnic Collection Online Designer Anarkali

    Salwar Suits
    | Fancy Dress Material

    ReplyDelete

Thank you for every lovely comment! ♥