Saturday, October 13, 2012

|beauty| September cosmetics

Mám tu pre vás nejaké tipy na kozmetiku, ktorú som vyskúšala počas septembra. V poslednej dobe nakupujem kozmetiky oveľa viac ako inokedy, často sa pristihnem, že len tak z voľnej chvíľky blúdim po drogérii a obzerám, čo by sa mi mohlo hodiť alebo čo „nutne“ potrebujem. Niektoré prípravky, ktoré som v poslednej dobe vyskúšala, ma sklamali, iné zas naopak potešili a určite som si ich nekúpila posledný krát. Ku každému mám pre vás krátku recenziu.

Začnem teda s čistiacim gélom od Biodermy, o ktorom som vám písala nedávno v tomto článku. Možno som naň mala veľmi vysoké nároky, možno ho používam ešte len krátko, ale nejaké úžasné zázraky zatiaľ nevidím. Síce je pleť po ňom na pohľad krajšia, na dotyk príjemnejšia, stále nie je krásna a čistá. Tento gél je určený na mastnú, zmiešanú a problematickú pleť, odstraňuje nadbytok mazu a pôsobí antibakteriálne. Používa sa 1-2 krát denne ako prípravok na pleť, ale taktiež je vraj vhodný aj ako pena na holenie pre ženy aj mužov, čo som ešte neskúšala. Ja ho používam hlavne večer po vyčistení pleti, niekedy aj ráno, ale keďže som z tých, ktoré ráno veľmi, veľmi neradi vstávajú, nikdy ráno nestíhajú, na takéto „kozmetické procedúry“ nemám čas J. Gél má príjemnú nenútenú vôňu, neobsahuje mydlo a je nekomedogénny. Na obale sa píše, že pleť nevysušuje, s čím teda určite nemôžem súhlasiť. Pri používaní ráno aj večer som mala pleť, hlavne v okolí nosa veľmi vysušenú a bez hydratačného krému by som sa nezaobišla. Uvidím teda, čo mi prinesie tento gél neskôr, zatiaľ môžem povedať, že mi celkom vyhovuje, ale moje problémy s pleťou nevyriešil. Cena sa pohybuje okolo 12€.


Ďalej tu mám túto kúru na poškodené a suché vlasy od Schwarzkopf Gliss kur Hair repair. Vyskúšala som už veľa prípravkov na vlasy tejto značky, či už šampóny, balzamy alebo takéto spreje. Tento som si kúpila hlavne kvôli tomu, že je vhodný aj na suché vlasy, teda že sa nemusí oplachovať.
Čo výrobok sľubuje? – „Ultimate repair kúra na regeneráciu a lesk s trojnásobnou koncentráciou komplexu Liquid Keratin regeneruje extrémne poškodenia na povrchu aj vo vnútri vlasu. Na zníženie lámavosti vlasov až o 100% a lesk vlasov.“ – Samozrejme, že som neverila, že mi táto zázračná vodička uzdraví všetky poškodené vlasy, nebudú sa mi lámať a budú sa lesknúť ostošesť. To určite nie, ale aspoň aký taký závan lesku a možno i menej lámavosti som očakávala. No ničoho takého som sa nedočkala, možno sú moje vlasy už bez šance J. Tento výrobok by som si už nekúpila, mojim vlasom nijako výrazne nepomohol. Cena je myslím 6€, ja som ho kúpila v akcii za necelé 4€. 

Riasenky som vyskúšala už naozaj všelijaké a bolo ich veľmi veľa. Na tieto dve som narazila len nedávno, prvú od NYC Volumizing mascara Show time som vyhrala v giveaway na jednom blogu. Potešila som sa jej, lebo som práve vtedy nejakú novú zháňala a táto sa mi pozdávala. Je to asi prvý výrobok tejto značky, ktorý som vyskúšala a som s ňou celkom spokojná, samozrejme, od nej neočakávajte zázraky ale za tú cenu sa určite oplatí. Druhú riasenku som si kúpila len kvôli tomu, že bola v 50% zľave, našla som ju vo Fann Parfumérii, keď som tam kupovala nový parfém, o ktorom ste si mohli prečítať recenziu v tomto článku. Ani od Max Factor som asi ešte nič nemala, ale táto riasenka ma prekvapila natoľko, že nebude posledným prípravkom, ktorý som si od nich kúpila. Ide o mascaru Lash Extension Effect, síce po tom, čo mi predavačka povedala som čakala, že budú riasy krásne čierne, skvelo vytočené, ale po nanesení to až také úžasné nebolo, no aj tak som z nej bola nadšená. Nemám vo zvyku veľmi sa líčiť, často používam len make up a riasenku a práve táto je pre taký „natural look“ úžasná. Má hnedočiernu farbu, riasy dokáže natočiť a vôbec ich nezlepuje. Práve s tým som mala takmer u každej, ktorú som zatiaľ vyskúšala problém. Navyše je codeodolná. Síce cena je o čosi vyššia (myslím 13€), určite sa oplatí.

Nakoniec tu mám ešte tiene, ktoré som tiež vyhrala spolu s riasenkou, sú značky Fabb (z tejto značky zatiaľ nemám tiež žiaden výrobok). Tiene veľmi nepoužívam, jedine hnedé a tak aj z tejto paletky používam len tretí, štvrtý a piaty. Cenu vám povedať neviem, ale na viečka sa nanášajú dobre, nie sú veľmi výrazné ale určite ich po nanesení vidno je. Sú skôr mastnejšej konzistencie, také mám radšej, aj vďka tomu, že sa neprášia tak ako tie suché. Paletka obsahuje dva zelené, dva ružovkasté a dva bledé odtieňe hnedej.

Dnes som sa nejak rozpísala, snáď vás zaujme aspoň jeden prípravok a môj názor vám pomôže J. Aké prípravky ste si za poslednú dobu obľúbili alebo ste vyskúšali vy? 

8 comments:

  1. Gliss Kur mám ráda a Biodermu bych taky chtěla vyzkoušet! :)

    ReplyDelete
  2. Ten vlasový sprej mám taky a i mně nijak zvlášť nepomohl. Používám ho spíše kvůli jeho vůni :D :)

    ReplyDelete
  3. Já měla Gliss Kur "olejíček" na vlasy (ve skutečnosti zlatý gel s údajně oleji ve složení). Hezky voněl, ale taky nijak nepomohl.

    ReplyDelete
  4. Chtěla bych vyzkoušet tu biodermu :) a řasenky od max factor mám moc ráda, protože jsou prostě skvělé :)

    ReplyDelete
  5. to jsi ještě od Max Factor nezkoušela make-upy, mají nejlepší! :)

    ReplyDelete
  6. NYC maskaru mám a myslím, že za tú cenu sa oplatí :)

    ReplyDelete

Thank you for every lovely comment! ♥